PHP ERROR [8192]

mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead
/home/aardappel/domains/aardappelpagina.nl/public_html/core/lib/ado/drivers/adodb-mysql.inc.php:462PHP ERROR [2]

array_merge(): Argument #3 is not an array
/home/aardappel/domains/aardappelpagina.nl/public_html/Modules/page/page.php:522PHP ERROR [2]

Invalid argument supplied for foreach()
/home/aardappel/domains/aardappelpagina.nl/public_html/Modules/page/page.php:524

De teelt
 
 

De teelt

Bij de teelt van aardappelen in Nederland valt de hoge graad van mechanisatie en de benodigde kennis van de telers op.

Het gezonde en gecertificeerde Nederlandse pootgoed, de kwaliteit van de teeltgronden, het klimaat, de mechanisatie en de vakkennis van de teler dragen bij aan de hoge gemiddelde teeltopbrengsten. De Nederlandse opbrengst per hectare van de consumptie-aardappelteelt behoort tot de hoogste ter wereld. 

In heel Nederland bestaan honderden zogenoemde studieclubs van akkerbouwers. In deze clubs spreken de boeren een paar keer per jaar over allerlei aspecten van de door hen geteelde gewassen. Ook geven de teeltadviseurs van de handelshuizen of de co?peraties, aan wie de telers hun aardappelen leveren, gedurende het hele productieseizoen technische bijstand. De adviseurs of teeltbegeleiders bezoeken de telers regelmatig, zowel tijdens het groeiseizoen, als tijdens de oogst en de bewaring. 

Bij de voorkoming en bestrijding van de aardappelziekte Phytophthora, die door een schimmel wordt veroorzaakt, spelen de weersomstandigheden een grote rol. Daarom exploiteert een groeiend aantal aardappeltelers gezamenlijk een weerstation. Dit weerstation geeft voor de eerstkomende 24 uur aan hoe groot het risico op Phytophthora is. Op basis van dit gegeven en met zijn vakkennis en ervaring beslist de teler of hij op preventieve basis gewasbeschermingsmiddelen in zal zetten tegen deze in de hele wereld gevreesde schimmel. In de moderne en milieubewuste teelt in Nederland spelen de weerstations en weersensoren daarom een grote rol.