PHP ERROR [8192]

mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead
/home/aardappel/domains/aardappelpagina.nl/public_html/core/lib/ado/drivers/adodb-mysql.inc.php:462PHP ERROR [2]

array_merge(): Argument #3 is not an array
/home/aardappel/domains/aardappelpagina.nl/public_html/Modules/page/page.php:522PHP ERROR [2]

Invalid argument supplied for foreach()
/home/aardappel/domains/aardappelpagina.nl/public_html/Modules/page/page.php:524

Nederland Aardappelland
 
 

Nederland Aardappelland

Nederland is een aardappelland bij uitstek. Het verbouwen en ontwikkelen van aardappelen is hier een eeuwenlange traditie.

Het gematigde zeeklimaat en de vruchtbare bodem maken Nederland tot een ideaal teeltgebied voor aardappelen. Daarnaast heeft het hoge kennispeil en de specialisatie van onze aardappeltelers de Nederlandse aardappel wereldberoemd gemaakt. Het grote succes van het Nederlandse ras Bintje heeft daaraan zeker bijgedragen. Al bijna een eeuw is Bintje ??n van de meest geliefde rassen bij telers, handelaren en consumenten in de gehele wereld. 

Maar Nederland heeft nog veel meer rassen te bieden. Op dit moment kennen we in Nederland ongeveer 250 aardappelrassen, waarvan er'ruim 90 als consumptieaardappel in Nederland worden geteeld. Ze verschillen van elkaar in kooktype, grootte, vorm, schil‑ en vleeskleur, smaak, schilgemak, drogestofgehalte en oogstmoment. Het Nederlandse assortiment wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe rassen die zijn ontwikkeld met het oog op de wensen van de hedendaagse consument. 

Uniek is de nauwe samenwerking in Nederland tussen telers, wetenschappelijk onderzoekers, handelaren, levensmiddelendistributeurs, consumentenorganisaties en milieugroeperingen. Aan het cre?ren van nieuwe rassen en milieuvriendelijke teeltmethoden besteedt de Nederlandse aardappelsector zeer veel aandacht en geld. De topkwaliteit van de aardappelen en de kwaliteit van ons leefmilieu blijven door die verbeteringen gewaarborgd, nu en in de toekomst.