PHP ERROR [8192]

mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead
/home/aardappel/domains/aardappelpagina.nl/public_html/core/lib/ado/drivers/adodb-mysql.inc.php:462PHP ERROR [2]

array_merge(): Argument #3 is not an array
/home/aardappel/domains/aardappelpagina.nl/public_html/Modules/page/page.php:522PHP ERROR [2]

Invalid argument supplied for foreach()
/home/aardappel/domains/aardappelpagina.nl/public_html/Modules/page/page.php:524

NAK
 
 

NAK

Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed.

 De Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed (nak.nl) keurt in opdracht van de Minister van ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, zaaizaad en pootgoed van landbouwgewassen. Dit keuren is een wettelijke taak. De NAK is een onafhankelijke stichting, bestuurd door vertegenwoordigers van telers, kwekers en handelaren.
De Europese Unie (EU) heeft minimum kwaliteitseisen vastgesteld voor de handel in pootgoed. Strengere nationale eisen zijn mogelijk. 

De normen die de NAK hanteert zijn aanzienlijk scherper dan de minimum EU-normen (zie tabel). De kwaliteitseisen van de NAK kunnen wedijveren met de strengste eisen in welk land dan ook. De Nederlandse teler is in staat om aan deze strenge eisen te voldoen door zijn vakmanschap. Hij behoort tot de besten ter wereld. De bijna perfecte bodem en het ideale klimaat zijn andere belangrijke factoren.

Plantenpaspoort
Voor de afzet binnen de EU is een Plantenpaspoort verplicht. Dit is het bekende NAK-certificaat, met de aanduiding 'EG-plantenpaspoort'. Dit betekent dat aan de fytosanitaire eisen is voldaan. Hiervoor neemt de NAK de fytosanitaire inspecties voor haar rekening, in opdracht van de overheid.
Ongeveer 70% van het in Nederland geproduceerde pootgoed heeft een exportbestemming naar meer dan 80 landen overal ter wereld. Hieruit blijkt de internationale waardering voor het Nederlandse rassenaanbod en voor de kwaliteit van het Nederlandse pootgoed.

Brochure "Nederlands pootgoed goed gekeurd" Download pdf bestand of bestel de brochure "Nederlands pootgoed goed gekeurd"