PHP ERROR [8192]

mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead
/home/aardappel/domains/aardappelpagina.nl/public_html/core/lib/ado/drivers/adodb-mysql.inc.php:462PHP ERROR [2]

array_merge(): Argument #3 is not an array
/home/aardappel/domains/aardappelpagina.nl/public_html/Modules/page/page.php:522PHP ERROR [2]

Invalid argument supplied for foreach()
/home/aardappel/domains/aardappelpagina.nl/public_html/Modules/page/page.php:524

Op alle markten thuis
 
 

Op alle markten thuis

Aardappelen worden over de hele wereld verbouwd. Van Zuid-Amerika tot aan China. De planten en knollen groeien goed in verschillende klimaten op allerlei gronden en bodems. Ook Nederland heeft een aantal gebieden die uitstekend geschikt zijn voor diverse aardappelrassen.
Het ene ras doet het beter op een zandgrond, het andere ras geeft juist een goede oogst op een kleigrond. Belangrijke aardappelgebieden zijn Noordoost-Groningen, Friesland, de IJsselmeerpolders, het westen van Noord-Brabant en de Zeeuwse en Zuidhollandse eilanden. Nederland is de specialist in pootaardappelen. Vanuit onze polders worden pootaardappelen ge?xporteerd over de hele wereld. Van Marokko tot Kazachstan, en zelfs naar Peru.  

De export van Nederlandse aardappelen

In ons land wordt per jaar ruim 7.000.000 ton aardappelen geoogst. Deze hoeveelheid kan worden onderverdeeld in: 3.600.000 ton consumptieaardappelen, 2.400.000 ton zetmeelaardappelen en 1.000.000 ton pootaardappelen. Van de consumptie-aardappelen wordt maar liefst 75% aan het buitenland verkocht in de vorm van tafelaardappelen en aardappelproducten zoals friet. Van de pootaardappelen wordt 60% geexporteerd. De zetmeelaardappelen worden vrijwel allemaal in Nederland verwerkt.