PHP ERROR [8192]

mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead
/home/aardappel/domains/aardappelpagina.nl/public_html/core/lib/ado/drivers/adodb-mysql.inc.php:462



PHP ERROR [2]

array_merge(): Argument #3 is not an array
/home/aardappel/domains/aardappelpagina.nl/public_html/Modules/page/page.php:522



PHP ERROR [2]

Invalid argument supplied for foreach()
/home/aardappel/domains/aardappelpagina.nl/public_html/Modules/page/page.php:524

Kooktypen
 
 

Kooktypen

Aardappelen en kooktypen

Voor ieder gerecht met aardappelen is een ander kooktype beschikbaar. Zo kan voor pur? het beste een kruimige aardappel gebruikt worden en voor salades een (vrij) vastkokende. Het kooktype van de aardappel is dus wel degelijk van belang voor de consument.
Een vastkokende aardappel is een aardappel die heel blijft bij het koken. Een kruimige aardappel (ook wel bloemig genoemd) valt bij het koken uiteen. Daartussen zitten vele varianten. Het volgende schema geeft de bereidingsmogelijkheden per kooktype weer.


  Vastkokend
Vrij
vastkokend
Iets
kruimig
Zeer
Kruimig
Koken

J

J

J

J

Bakken

J

J

   
Frituren  

J

J

 
Gnocchi  

J

   
Pureren    

J

J

Poffen    

J

 
Salades

J

J

   
Ovenschotels

J

J

J

 
Soep      

J

Souffl?      

J

J = geschikt voor.

Bij elk kooktype horen verschillende aardappelrassen. Voorbeelden zijn:

Vastkokende aardappelen
Nicola, Accent, Ditta, Inova, Stroma, Monalisa

Vrij vastkokend
Bildtstar, Redstar, Platina, Oscar 

Kruimig
Bintje, Frieslander, Gloria, Maritiema, Platina, Sant?, Turbo

Zeer kruimig
Agria, Santana, Eigenheimer, Irene, Dor? 

Er zijn natuurlijk nog veel meer aardappelrassen. Tegenwoordig staat vaak op de verpakking duidelijk aangegeven voor welke bereidingswijzen dit ras het meest geschikt is, en soms zelfs om welk ras het gaat.