PHP ERROR [8192]

mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead
/home/aardappel/domains/aardappelpagina.nl/public_html/core/lib/ado/drivers/adodb-mysql.inc.php:462PHP ERROR [2]

array_merge(): Argument #3 is not an array
/home/aardappel/domains/aardappelpagina.nl/public_html/Modules/page/page.php:522PHP ERROR [2]

Invalid argument supplied for foreach()
/home/aardappel/domains/aardappelpagina.nl/public_html/Modules/page/page.php:524

Kwaliteit
 
 

Kwaliteit

De aardappel is en blijft een natuurproduct.

Dit betekent dat de kwaliteit van het product per jaar kan verschillen. Uw aardappelleverancier zorgt bij het inpakken dat alle aardappelen voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Maar daarmee is het kwaliteitsproces nog niet ten einde. Ook ? kunt ervoor zorgen dat de klant uiteindelijk een goede kwaliteit aardappelen koopt. Onze tips: 

  • Verplaats de aardappelen zo weinig mogelijk en behandel ze voorzichting om blauwe plekken te voorkomen. Blauwe plekken be?nvloeden de smaak niet, maar zien er lelijk uit. Veel klanten kopen met hun ogen! Aardappelen moet u net zo voorzichtig behandelen als appels, dus gooi niet met de aardappelzakken.
  • Houd de aardappelen zo veel mogelijk uit het licht. Onder invloed van licht kunnen aardappelen groen verkleuren. Adviseer klanten de groene plekken weg te snijden, omdat daarin een hogere concentratie solanine (een natuurlijke afweerstof) voorkomt. 
  • Bewaar aardappelen op een zo constant mogelijke temperatuur, bij voorkeur rond de 12 graden Celcius. Bij te grote temperatuursschommelingen ontstaat condens in de zak, wat slecht is voor de kwaliteit van het product. Boven de 12 graden gaan aardappelen spruiten. Onder de 5 graden krijgen ze een zoete smaak. Verse aardappelen die bevroren zijn geweest, zijn vanwege smaak en textuur sowieso ongeschikt voor consumptie.
  • Houd de voorraad aardappelen klein, om de omloopsnelheid en de kwaliteit van het product te verhogen.
  • Verwijder aardappelen met uitwendige gebreken als rotte plekken, een vieze geur of spruiten handmatig uit het assortiment. Spruiten maken de aardappel taai en verlagen het vitamine C-gehalte. Aardappelen met rotte plekken verspreiden een vervelende geur en kunnen de hele zak infecteren. Omdat klanten de aardappelen vaak thuis ook nog bewaren, moeten ze in optimale conditie zijn als ze uw winkel verlaten.
  • Controleer zelf dagelijks de kwaliteit van de aardappelen die u verkoopt. Maak een zak open, schil een paar aardappelen en snijd er enkele door. Ga na hoe de inwendige en uitwendige kwaliteit van de aardappelen is.

Ook de consument heeft invloed op de kwaliteit en de houdbaarheid van de aardappelen. Hieronder een aantal adviezen die u aan uw klanten kunt geven:

  • Aardappelen voorzichtig behandelen, dus niet gooien met de zakken.
  • Aardappelen thuis bewaren in een koele, donkere en droge ruimte. Een kartonnen doos onderin de kast is daarvoor heel geschikt. De koelkast niet, omdat ze dan zoet kunnen worden. 
  • Aardappelen niet te lang te bewaren. Klanten kunnen beter wat vaker kleinere verpakkingen kopen dan ??n keer een grote verpakking. Bij lange bewaring in huis loopt het vitamine C-gehalte sterk terug.
  • Om geschilde aardappelen in water te bewaren is af te raden. De kwaliteit van de aardappelen bij een bewaring in water gaat achteruit. Het vitamine C-gehalte van de aardappel neemt bijvoorbeeld af.